MussenkampMussenkampMussenkampNieuwe slide

Omgeving

 

Camping de mussenkamp is gelegen aan de rand van de Veluwe, tussen de twee gezellige dorpen Heerde en Epe. De Veluwe is een prachtig natuur gebied, gekenmerkt door zijn bosrijke- en glooiende omgeving.

Het hele jaar door heeft deze zeer groene omgeving van alles te bieden voor de natuurliefhebber, de wandelaar en paardensportbeoefenaar. Er zijn talloze fietsroutes van de omgeving (Heerde / Epe) verkrijgbaar, waardoor al dit moois ook per fiets bekeken kan worden.

  
  

De IJssel

Een bezoek aan de nabij gelegen rivier de IJssel is zeer de moeite waard. De IJssel is omgeven door unieke uiterwaarden, prachtige boerderijen en herenhuizen. Een (fiets)tochtje over de dijk langs de IJssel, een bezoek aan één van Heerders historische dorpskernen als Veessen, Vorchten en Wapenveld of een overtochtje over de IJssel met het pontveer van Heerde naar Wijhe maakt deze streek ook bij dagjesmensen zeer geliefd.

   
   

De Hertenkamp

Herten en andere dieren kan men bekijken bij de nabij gelegen hertenkamp en voor een rustige picknick aan het water kun je heerlijk bij het Pluizenmeer vertoeven. Dit vennetje dankt zijn naam aan het pluizige veengras dat rondom het meer groeit. U vindt dit alles binnen twee kilometer van de camping.

   
  

De Renderklippen

Via de achteruitgang van de camping loopt u zo het natuurgebied de Renderklippen op. Dit natuurgebied bevat een schitterende heidevlakte met een glooiend landschap dat uitzichtpunten bevat die ongeveer 10 tot 15 meter hoog zijn. De heuvels (ontstaan in de ijstijd) bieden voedsel en plaats aan een kudde schapen die men kan bezichtigen in de Schaapskooi of 's zomers gewoon op de open heide kan zien lopen. 

   
  

Het Heerderstrand

Nabij de camping ligt het Heerderstrand, dit is een afgraving voor de aanleg van de A50 in de jaren zeventig. Hierdoor is er een recreatieplas ontstaan met een strand. Het Heerderstrand ligt midden in de bossen en is voorzien van alle faciliteiten als een strand, speelweide, kiosken voor eten en drinken, toiletten en douches. In het water ligt een platform waar je naar toe kunt zwemmen, er zijn speeltoestellen voor kinderen. Voor de kleintjes is er een ballenafscherming. In de zomer is het Heerderstrand erg in trek bij recreanten uit de omgeving, toeristen en bezoekers. Het Heerderstrand is vanaf de camping een kleine 10 minuten fietsen. Het strand kan ook per auto bezocht worden, u kunt uw auto op de nabij gelegen parkeerplaats neerzetten. Er wordt parkeergeld gevraagd. Vraag bij de receptie om meer informatie over het Heerderstrand of de korste route naar het strand.  

 

Informatie video Heerde

Door op de link te klikken kunt u een promotie filmpje zien over de gemeente Heerde

http://youtu.be/bzSLsmQ8Ch4