choose language:

Coronavirus / COVID-19


Beste gast of bezoeker van Camping De Mussenkamp

Met behulp van deze webpagina willen wij u graag informeren over het Coronavirus (COVID-19) en over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen.

Er gelden een aantal beperkingen die tot 1 juli gehanteerd worden. U kunt tot 1 juli geen gebruik maken van onze toiletten of douchegelegenheden. We vragen u om uw eigen sanitaire voorzieningen te gebruiken.  

Wij hebben ons schoonmaakbeleid aangescherpt conform de richtlijnen van de Recron. Wij faciliteren in voldoende desinfecterende spray's, handzeep en reinigende handgels voor de gasten. Deze staan bij alle toegankelijke wasbakken en wasgelegenheden. 


Belangrijke mededeling voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten zolang u in uw eigen kampeermiddel gebruik kan maken van uw eigen sanitaire voorzieningen. 

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het Coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsverzekering. Kosten van een annulering worden volgens de Recron voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron.

We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Daarnaast dragen we, zoals u natuurlijk van ons gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Buiten het lichaam overleeft het virus maar kort. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM.

De gebouwen zijn op dit moment niet toegankelijk voor gasten. Het schoonmaken van onze gebouwen en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd zoals u van ons gewend bent.

Kortom; u loopt geen extra risico tijdens uw verblijf c.q. overnachting en kunt zorgeloos van uw verblijf genieten zolang u gebruik kan maken van uw eigen voorzieningen. Vanaf 1 juli zijn de sanitaire voorzieningen weer geopend voor onze gasten en kunt u dus weer gebruik maken van de douches en toiletten.


Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om de standaard maatregelen op te volgen die gelden bij een “normale” griep en verkoudheid, namelijk:

 • U kunt enkel gebruik maken van uw eigen sanitaire voorzieningen.
 • Een begroeting op een andere wijze dan een hand en blijf op gepaste afstand van elkaar.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Was uw handen regelmatig en langer dan 25 seconden met water en zeep.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg.
 • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Meld u meteen als iemand ziek is door telefonisch contact op te nemen met de plaatselijke huisarts en informeer de eigenaar.
 • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten, informeer ons voor het aanpassen van uw reservering bij ziekte. 
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. 
 • Betaal met pin of via een betaalverzoek.

  Telefoon receptie: 0578-693956
  Telefoon plaatselijke huisarts: 0578-698180

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op:

https://www.rivm.nl/nie…/actuele-informatie-over-coronavirus

We hopen u spoedig in goede gezondheid weer te mogen ontvangen en wensen u een fijn verblijf op onze camping.
Mochten er vragen zijn, of heeft u behoefte aan aanvullende informatie, dan vernemen wij dat graag van u.

U mag ons natuurlijk e-mailen of bellen voor vragen omtrent uw verblijf.

Telefoon:            0578-693956
E-mail: info@mussenkamp.nl

Met vriendelijke groet,

Camping De Mussenkamp


Vraag en antwoord (update 06-05-2020)

Algemene situatie

Q 1. Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, wij zijn nog open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan nog steeds doorgaan, mits u kunt voorzien in het gebruik van eigen sanitair. Voor een verblijf op vakantieparken gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen op gebied van hygiëne en sanitair.

Q 2. Welke maatregelen neemt Camping De Mussenkamp om verspreiding te voorkomen?

Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij op. Wij hebben de volgende maatregelen genomen met betrekking op het gebruik van sanitair en onze voorzieningen:

 • Sanitaire voorzieningen blijven tot 1 juli gesloten voor gebruik van gasten. Bij een eerdere opening van het sanitair zullen wij dit op onze website communiceren. 
 • Receptie blijft gesloten: We ontvangen op dit moment geen gasten op de receptie.
 • We nemen geen contant geld meer aan: U kunt betalen via pin of een betaalverzoek, welke via whatsapp, email of sms naar u verstuurd zal worden. Daarnaast is het mogelijk om op rekening te betalen.
 • Wij staan geen samenscholing en groepsvorming toe op het kampeerterrein: We vragen u zich netjes te houden aan de richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM. Dus geen groepen gasten die samen eten of verblijven, geen groepen (spelende) kinderen, geen bbq’s met meer dan 3 gasten binnen korte afstand van elkaar (<1,5 meter), etc.
 • We stellen op dit moment geen speelgoed, fietsen of skelters beschikbaar: Als gevolg van het coronavirus kunnen wij hierin niet faciliteren. 
 • Maak gebruik van uw eigen voorzieningen: Onze douches en toiletten zijn op dit moment niet toegankelijk voor gasten. Regelgeving maakt ons genoodzaakt deze eenheden af te sluiten.
 • Houd een veilige afstand van elkaar: We vragen u minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zorg te dragen voor een goede- en gezonde hygiëne.

  Overal op de camping faciliteren wij in ontsmettingsmiddelen, desinfecterende handgel en doekjes. Wij hebben de schoonmaak en onderhoud van het sanitair aangepast. Deurklinken, toiletknoppen, kranen, lichtschakelaars en andere contactpunten worden meerdere malen per dag grondig gereinigd met speciale producten. We vragen onze gasten om zelf ook actief zorg te dragen voor ontsmetting van handen en contactpunten voor- en na gebruik van sanitair.

Omboeken en annuleren

Q 3. Mijn vakantie valt in de periode tot 1 juli. Wat als ik wil omboeken?
Natuurlijk zien wij het liefst dat uw vakantie de komende weken gewoon door kan gaan. Heeft u een vakantie geboekt met een aankomstdatum voor 1 juli? En besluit u deze te verzetten? Neem dan contact op met onze receptie om uw verblijf naar een latere datum te verplaatsen en de voorwaarden te bespreken.

Q 4. Mijn vakantie valt in de periode tot 1 juli. Wat als ik wil annuleren?
Wilt u uw vakantie annuleren? Helaas valt het COVID-19 virus niet binnen de annuleringsvoorwaarden. Neem bij vragen contact op met de receptie. Wij kijken dan graag met u naar de mogelijkheden.

Q 5. Mijn vakantie valt buiten de periode tot 1 juli. Wat als ik wil annuleren of omboeken?
Op dit moment geldt dat reserveringen niet kunnen worden omgeboekt of geannuleerd met als reden het corona virus. We kunnen wel met u bekijken of wij het verblijf kunnen verschuiven naar een periode na 1 juli. Neem contact met ons op en wij zullen met u de mogelijkheden bespreken. Mocht u desondanks toch willen annuleren, volgen wij de voorwaarden van de Recron. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron.