choose language:

Coronavirus / COVID-19


Beste gast of bezoeker van Camping De Mussenkamp

Met behulp van deze webpagina willen wij u graag informeren over het Coronavirus (COVID-19) en over de maatregelen die wij zelf nemen om verspreiding te voorkomen.

Op 9 juni is bekend gemaakt dat de toiletgebouwen per maandag 15 juni geheel open gesteld zijn. U kunt dus weer gewoon komen kamperen en gebruik maken van ons sanitair.  Wij hebben ons schoonmaakbeleid aangescherpt conform de richtlijnen van de HISWA-Recron. Wij faciliteren in voldoende desinfecterende spray's, handzeep en reinigende handgels voor de gasten. Deze staan bij alle toegankelijke wasbakken en wasgelegenheden. 

We vragen onze gasten zorg te dragen voor een goede en gezonde eigen hygiëne, zich te houden aan de ingestelde looproutes en gedragsregels conform de 1,5 meter afstand en het aantal personen per ruimte. Bereid u goed voor, gun elkaar de  ruimte zodat iedereen kan genieten van een heerlijk verblijf op Camping de Mussenkamp


Belangrijke mededeling voor onze gasten

We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Daarnaast dragen we, zoals u natuurlijk van ons gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Buiten het lichaam overleeft het virus maar kort. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM.

De gebouwen zijn sinds 15 juni weer toegankelijk voor gasten. Het schoonmaken van onze gebouwen en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd zoals u van ons gewend bent.

Sinds 15 juni zijn de sanitaire voorzieningen weer geopend voor onze gasten en kunt u dus weer gebruik maken van de douches en toiletten.


Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om de standaard maatregelen op te volgen die gelden bij een “normale” griep en verkoudheid, namelijk:

 • Maak verstandig gebruik van onze sanitaire voorzieningen.
 • Een begroeting op een andere wijze dan een hand en blijf op gepaste afstand van elkaar.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, juist in de sanitaire ruimten.
 • Was uw handen regelmatig en langer dan 25 seconden met water en zeep. Er zijn extra wasbakken aan de buitenkant van het toiletgebouw geplaatst.
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van je elleboog. 
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg in een vuilnisbak.
 • Blijf thuis als u een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Meld u meteen als iemand ziek is door telefonisch contact op te nemen met de plaatselijke huisarts en informeer de eigenaar.
 • Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten, informeer ons voor het aanpassen van uw reservering bij ziekte. 
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. 
 • Betaal met pin of via een betaalverzoek.

  Telefoon receptie: 0578-693956
  Telefoon plaatselijke huisarts: 0578-698180

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

We hopen u spoedig in goede gezondheid weer te mogen ontvangen en wensen u een fijn verblijf op onze camping.
Mochten er vragen zijn, of heeft u behoefte aan aanvullende informatie, dan vernemen wij dat graag van u.

U mag ons natuurlijk e-mailen of bellen voor vragen omtrent uw verblijf.

Telefoon:             0578-693956
E-mail:                  info@mussenkamp.nl

Met vriendelijke groet,

Camping De Mussenkamp

Vraag en antwoord (update 28-08-2020)

Algemene situatie

Q 1. Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, wij zijn gewoon open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan gewoon doorgaan, mits u zich houdt aan de gestelde maatregelen conform het corona-beleid. Voor een verblijf op vakantieparken gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen op gebied van hygiëne en sanitair.

Q 2. Welke maatregelen neemt Camping De Mussenkamp om verspreiding te voorkomen?
Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij op. Wij hebben de volgende maatregelen genomen met betrekking op het gebruik van sanitair en onze voorzieningen:

 • Receptie is beperkt toegankelijk:  We hanteren een regel om slechts 1 gast per keer te ontvangen op de receptie. Anderen kunnen buiten de receptie wachten.
 • We nemen beperkt contant geld aan: U kunt betalen via pin of een betaalverzoek, welke via whatsapp, email of sms naar u verstuurd zal worden. Daarnaast is het mogelijk om op rekening te betalen.
 • Wij staan geen samenscholing en groepsvorming toe op het kampeerterrein: We vragen u zich netjes te houden aan de richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM. Dus geen groepen gasten die samen eten of verblijven, geen bbq’s met meer dan 6 gasten binnen korte afstand van elkaar (<1,5 meter). 
 • We stellen op dit moment nog wel speelgoed, fietsen of skelters beschikbaar: Kinderen tot 12 jaar kunnen gebruik maken van speelgoed, fietsen en/of skelters. We vragen ouders om toezicht te houden en zorg te dragen dat het geleende speelgoed of skelters na gebruik netjes opgeborgen wordt in de daarvoor bestemde ruimte in de stal.
 • Houd een veilige afstand van elkaar: We vragen u minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zorg te dragen voor een goede- en gezonde hygiëne. Bij binnenkomst van de sanitaire gebouwen controleert u hoeveel mensen aanwezig. We vragen iedereen verstandig om te gaan met de publieke ruimten en elkaar de afstand te gunnen.

  Overal op de camping faciliteren wij in ontsmettingsmiddelen, desinfecterende handgel en papieren doekjes. Wij hebben de schoonmaak en onderhoud van het sanitair aangescherpt. Deurklinken, toiletknoppen, kranen, lichtschakelaars en andere contactpunten worden meerdere malen per dag grondig gereinigd met speciale producten. We vragen onze gasten om zelf ook actief zorg te dragen voor ontsmetting van handen en contactpunten voor- en na gebruik van sanitair.