choose language:

Voor rust en ruimte in een groene omgeving

Deze evenementen staan op het programma

 • 04
  mrt
  Johan Derksen Presenteert: THE SOUND OF THE BLUES & AMERICANA

  Televisie orakel Johan Derksen komt dit seizoen met zijn derde programma ‘The Sound of The Blues & Americana’.

  Deze keer wordt de blues gelardeerd met de vanuit Amerika oprukkende americana sound. Speciaal hiervoor haalt Derksen twee Amerikaanse artiesten naar Nederland: Malford Milligan uit Austn en Di Reed uit Houston. Milligan was voorheen de frontman van de Greg Koch Band, The Boneshakers en Storyville.

  Reed scoorde hits met de meidengroep Jade en was de afgelopen vijftien jaar achtergrondzangeres en sidekick bij Stevie Wonder en Rod Stewart. Om de sound van de blues en americana eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn nieuwe programma.Sean Webster, de uit Engeland afkomstige zanger die in 2016 een ‘Dutch Blues Award’ kreeg als beste vocalist. Phil Bee, die we allemaal kennen van King Mo en Phil Bee’s Freedom.

  Hilde Vos, americana-zangeres en oud ‘The Voice’ deelneemster. Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brooden King of the World. Jack Hustnx, oprichter en frontman van de Shiner Twins. Eric van Dijsseldonk, was onder andere gitarist bij Erwin Nyhoff, Laura Vane & The Vipertones en Lea Kliphuis.


 • 07
  mrt
  VOORJAARSCONCERT ZINGENDE PADDEN

  Het Wapenvelds piratenkoor “De Zingende Padd`n geeft een groot Voorjaarsconcert in De Heerd in Heerde. Dit vindt plaats op zaterdag 7 maart. Er zal een groot aantal nieuwe liederen ten hore worden gebracht in diverse talen en een aantal nieuwe solisten zal hun stem laten horen. Er zal ook een grote verloting gehouden worden.

  Oproep
  Mocht u zingen leuk vinden en heeft u wel iets van een piraat in u? Kom dan eens langs op de donderdagavond in “De Rots” in Wapenveld. U bent van harte welkom.


 • 07
  mrt
  VERENIGINGSCONCERT WILHELMINA

  Het gehele Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina presenteert deze avond een zeer gevarieerd muzikaal programma.

  Het voorjaar is in aantocht en dat klinkt door in de lekker in het gehoor liggende muziek van deze avond.
  Een prima gelegenheid om eens nader of hernieuwd kennis te maken met Wilhelmina en haar muzikanten en te luisteren naar diverse muziekstijlen.

  Aanvang: 19.30 uur


 • 14
  mrt
  Zwarte Markt

  Op zaterdag 14 maart organiseert de Ondernemersvereniging Heerde een Zwarte markt! 

  Van 9:30 - 13:00 uur kunt u koopjes jagen in het lege pand aan de Dorpstraat 37 (voorheen Scapino) in het centrum van Heerde. 

  Meer informatie? Neem contact op via ovhheerde.nl


 • 14
  mrt
  Cross: Ren voor hun leven

  Ren Voor Hun Leven is een Crossrun waarbij jouw inschrijfgeld volledig naar het goede doel gaat. Het evenement vindt elk jaar plaats op de 2e zaterdag van maart.

  Ren voor hun leven
  In 2020 rennen en wandelen we samen voor kinderen in Tanzania die in armoede leven. Het volledige inschrijfgeld gaat naar het project van Compassion in Arusha, Tanzania, een gebied waar veel mensen gebukt gaan onder de slavernij van de steengroeve.

  Parcours
  De afstanden voor deze cross zijn 5 en 10 km en 5 km bedrijven run. De 10 km lopers zullen het parcours van de 5 km twee keer lopen. De ‘Ren voor hun leven cross’ is geheel offroad gaat door het Zwolsche bos in Heerde. In deze cross moet de loper o.a. de Tonnenberg trotseren. De cross staat bekend om zijn afwisselende, uitdagende parcours.

  Beat the Tonnenberg
  Dit jaar is er extra uitdaging in het parcours gebouwd: ‘Beat the Tonnenberg.’ Welke man en vrouw gaan het snelst de Tonnenberg op? Boven op de Tonnenberg staat dit jaar een doedelzak speler die je de berg opzweept.

  Kijk voor meer informatie en aanmelden op renvoorhunleven.nl.


 • 06
  jun
  CULTUREEL FESTIVAL HEERDE

  Zaterdag 6 juni kan je relaxen, genieten van muziek en kunst tijdens het Culturele Festival Heerde! 

  In de Dorpsstraat in Heerde is de Hessenmarkt en het Schaapscheerdersfeest • 27
  jun
  BEER, BLUES & BBQ


  Visit Bluestown Heerde
  Een mooie zaterdagmiddag op het Dorpsplein in Heerde. Daar sta je met een schuimend biertje in de hand. Meegesleept door je favoriete muziek loop je langzaam richting BBQ. Je wordt overstroomd door warme gevoelens. Ah, wat is Heerde een heerlijk dorp! Kijk naar die vrolijke mensen, die net als jij opgaan in de muziek, live gespeeld door de band op het podium. Dit moment wil je uren vasthouden, meewiegend op het ritme van de blues. Fantasie? Zeker niet, dit kun je op een zonnige zaterdag echt zelf beleven in het centrum van ons dorp.

  Beer & BBQ
  De terrassen van rondom zijn geopend. Daar wordt graag een biertje getapt voor de liefhebbers en de Evenementenstichtring Heerde verzorgt een extra tappunt. Natuurlijk zijn er allerlei andere drankjes te verkrijgen bij verschillende zaken. Voor de BBQ hebben slagerij Uit de Bosch en Wilma’s Snackbar de handen inéén geslagen; zij staan samen garant voor lekkernijen van hoge kwaliteit.

  Blues
  In 2019 brachten Erwin Java & band, Big Bo, de Veldman Brothers, Frank Blueka en 'onze eigen' The Trabb prachtige blues ter gehore. 

  Hou onze website of Facebook pagina in de gaten om erachter te komen welke bands in 2020 naar Heerde komen! 

  Voor het bijwonen van de optredens van deze vermaarde bands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen.