choose language:

De IJssel - Camping De Mussenkamp

Iets ten oosten van Camping De Mussenkamp ligt rivier de IJssel. De rivier meandert hier traag door een oneindig laagland. De rivier de IJssel is een 127 kilometer lange aftakking van de Rijn en wordt ook wel de mooiste rivier van Nederland genoemd. Langs de IJssel liggen mooie fietsroutes waar u uitzicht heeft over de uiterwaarden en haar natuur. In de lente en zomer kunt u hier veel ooievaars en vele andere bijzondere vogelsoorten treffen.


Langs de stroming van de IJssel liggen oude steden en dorpen. Tussen de dorpen liggen natuurgebieden met polders, uiterwaarden en eeuwenoude dijken. Aan weerszijden van de IJssel liggen diverse fietsroutes. De IJssel oversteken naar de provincie met de toepasselijke naam Overijssel kan doormiddel van een voetveer. Dit veerpondje vertrekt vanuit het Gelderse Veessen naar het Overijsselse gehucht Fortmond. Wanneer u in Veessen bent, fiets dan ook eens langs de hoogwatergeul bij het plaatsje Veessen, een prachtig staaltje Nederlandse watermanagement en natuur.


Naast de fiets is de IJssel ook prima te verkennen met de auto. Bezoek vooral karakteristieke plaatjes zoals Vorchten, Hattem en het eerder genoemde Veessen. In het kleine Vorchten staat een oude kerk waarvan de fundamenten nog stammen uit de negende eeuw na Christus. In het Hanzestadje Hattem kunt u genieten van het historische deels middeleeuwse centrum. Daarnaast kunt u ook prima wat eten of drinken in Hattem.

Bezienswaardigheden De IJssel: