choose language:

De Renderklippen

Via de achteruitgang van de camping loopt u zo het natuurgebied de Veluwse Renderklippen in.  Dit natuurgebied, onderdeel van de Veluwe, kenmerkt zich door grote op stuwwallen gelegen heidevelden. De stuwwallen van de Renderklippen zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Uit archeologische opgravingen is naar voren gekomen dat 700 voor Christus de Renderklippen al werden bewoond. In  het glooiende landschap van heidevelden zijn diverse uitzichtpunten van 10 tot 15 meter hoog vanwaar u mooie vergezichten heeft op de omgeving. Dit natuurgebied is zowel te voet als op de fiets en/of mountainbike te verkennen. Doordat natuurgebied de Renderklippen ver van grote steden afligt is het één van de weinige plekken waar het ’s nacht nog echt donker kan zijn waardoor de sterrenhemel goed zichtbaar is.

Wiki: De Renderklippen


Schaapskooi

Op de heide van de Renderklippen kan het zomaar zijn dat u tegen de plaatselijke schaapskudde aanbotst. Een kudde van 150 schapen een herder en twee herdershonden is op de Renderklippen actief om gras en jonge boompjes op de hei weg te grazen zodat de heide niet overwoekerd raakt. De uitvalsbasis van de kudde is De Schaapskooi. Dit is een oude potstal waar u als bezoeker de schapen kan bekijken, maar ook drankje of een ijsje kan verkrijgen. De Schaapskooi heeft een ruime parkeergelegenheid. U kunt hier de auto kwijt om de Schaapskooi te bezoeken of de rest van de  Renderklippen te verkennen.

Meer informatie over de schaapskudde Epe-Heerde.


Hertenkamp

Herten en andere dieren kunt u bekijken bij de nabij gelegen hertenkamp. Voor een rustige picknick aan het water kunt u heerlijk bij het Pluizenmeer vertoeven. Dit vennetje dankt zijn naam aan het pluizige veengras dat rondom het meer groeit. U vindt dit alles binnen twee kilometer van de camping.